Wat kunt u maken met mascarpone ?

Warm, koud, zoet of hartig, met mascarpone kunt u veel verrassende kanten op ! Hebt u een beetje Mascarpone Galbani over na het maken van uw tiramisu? Hier zijn een paar recepten die u heel gemakkelijk kunt maken :

Aperitiefglaasje garnalen – chorizos en
mascarponesaus
(4 personen)

Snij de chorizo in sneetjes. Bak de chorizo samen met gesnipperde knoflook en een twintigtal garnalen gedurende 10 minuten in een pan. Voeg op het laatste moment 125 g mascarpone Galbani toe. Goed mengen. U kunt dit gerecht serveren in kleine aperitiefglaasjes Smakelijk!

Chocolademeringues
(4 personen - 8 meringues)

Smelt 100 g pure chocolade, neem de pan van het vuur en voeg 150 g fijngestampte amandelen en hazelnoten en 250 g mascarpone Galbani toe. Breng een laag van dit mengsel aan op de onderzijde van een meringue en bedek deze met een tweede meringue. Presenteer de meringues op een mooie platte schaal. Koel serveren.

Italiaanse risotto

Om uw risotto romiger te maken, kunt u behalve geraspte Parmezaanse kaas, olijfolie en kruiden, 2 of 3 eetlepels mascarpone Galbani toevoegen.

Aperitiefhapje radijs
met dipsausje van mascarpone, walnoten
(4 personen)

Klop 100 g mascarpone Galbani op. Voeg zout, peper en bieslook toe. Voeg een handje fijngestampte walnoten toe. Goed mengen. Serveer koel en dip de radijs in het mengsel vooraleer consumptie. (Tip: U kunt ook wortels, komkommers of kerstomaatjes gebruiken om te dippen)

Aperitiefglaasje tomaat - parmaham
(2 personen)

Klop 100 g mascarpone Galbani op met gehakte basilicum, zout en peper. Snijd een plak parmaham in stukjes en de tomaat in kleine blokjes. Vul het aperitiefglaasje onderaan met de blokjes tomaat, leg hier de parmaham op en eindig met een laag van het mascarponemengsel.

Aperitiefglaasje komkommer - tonijn (4 personen)

Klop 125 g mascarpone Galbaniop en meng dit met een blikje tonijn van 160 g. Breng op smaak met peper, zout en Provençaalse kruiden. Snijd een komkommer in blokjes. Wissel in de aperitiefglaasjes een laag komkommerblokjes af met een laag tonijnmengsel.