U bent hier : De kinderhoek > Verjaardagsthema Prinsessen en Prinsen

Princessen en Prinsen

Er was eens, heel lang geleden in een land hier ver vandaan… Zo beginnen alle prachtige verhalen. Alle kleine meisjes dromen van mooie jurken en prachtige sieraden, en alle jongens willen een moedige ridder zijn die nergens voor terugdeinst en er alles voor over heeft om zijn prinses te redden. Laat de magie van deze sprookjes zijn werk doen terwijl de kinderen het tussendoortje eten.

> Uitnodigingen om af te drukken :Uitnodigingen om af te drukken

> Feestversiering :Feestversiering

Prinsessen houden van lekkere dingen, hun lievelingssieraad is een ketting van snoepjes. Die kunt u maken met een draad en marshmallows.

Linten, pailletten, sterren... prinsen en prinsessen zijn gek op mooie dingen. U kunt dus uw tafels met allerlei dingen versieren.

Met karton en verf kunt u een kasteel maken (een eenvoudig paneel).

> Kostuums en accessoires :Kostuums en accessoires

Wat is een prinses zonder jurk en kroontje ? Afhankelijk van de smaak van de prinses kan ze ‘girly’ accessoires kiezen zoals linten, strikken, een toverstokje, sieraden, handschoentjes...

De prins heeft de keuze uit twee outfits: een gevechtstenue, d.w.z. een harnas met zwaard en schild... of zijn dagelijkse tenue, dat kan een vest met een riem zijn waaraan hij zijn zwaard hangt, en zijn kroon.

> Receptideeën :Le Goûter

> Activiteiten :Activiteiten

Prinsen en prinsessen zijn gek op allerlei accessoires en u kunt kroontjes maken van dik karton en deze met stiften en stickertjes versieren. U kunt ook kettingen en armbanden maken met kralen (elastisch draad is heel handig).

Blindemannetje is een spel dat het in het hele koninkrijk goed doet! U hebt hiervoor een doek en een afgebakend gebied nodig. Het kind dat de doek voor zijn ogen heeft, moet een van zijn vriendjes vangen en raden wie het is. Als het kind het goed raadt, wordt de ‘gevangene’ geblinddoekt.

Prinsessen zijn gek op mooie jurken. U kunt deze met de kinderen maken van roze tule en roze band om vast te knopen De jurken kunnen ook versierd worden met strikken, bloemen of vlinders.

Prinsessen en prinsen zijn gek op dansen en u kunt dus een bal organiseren met zwierende jurken, de kinderen zullen zich kostelijk vermaken.
Ga naar spelletjes om af te drukken