Tiramisu met twee soorten zalm en bieslook

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 20  minuten

Rusttijd : 12 uren

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 g Mascarpone Galbani
  • 3 eieren
  • 4 plakjes gerookte zalm
  • 200 g verse zalm
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels gehakte bieslook
  • 4 bieslookstengels
  • 4 blinis
  • zout
  • peper van de molen

tiramisu-met-twee-soorten-zalm-en-bieslook

 

Bereiding

1) Scheid de eierdooiers van het eiwit
2) Snij de verse zalm in blokjes van 1 cm
3) Verwarm de olijfolie, voeg de verse zalmblokjes toe en laat 2 min bakken, werk af en met peper en zout en laten afkoelen.
4) Grill de blinis lichtjes
5) Klop de eierdooiers stevig op tot een wit schuim, voeg de mascarpone, de bieslook en peper en zout toe.
6) Voeg voorzichtig het opgeklopte eiwit toe.
7) Seveer in een glaasje of op een bord met onderaan een blini, daarop een laag gebakken zalmblokjes en tenslotte de mascarponebereiding. Laat het geheel gedurende enkele uren afkoelen, ideaal 12 tot 24 uur.
8) Serveer het geheel met een plakje gerookte zalm en stukjes gehakte bieslook.

Tips

U kunt enkele verse komkommerschijfjes toevoegen aan de mascarpone voor het serveren.

ZOEKEN

quel est le secret du tiramisù ?