Tiramisu met sinaasappel en kaneel

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 15  minuten

Rusttijd : 12 uren

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 g Mascarpone Galbani
  • 80 g fijne kristalsuiker
  • 3 eieren
  • 4 sinaasappels, waarvan 1 voor de versiering
  • 1 koffielepel gemalen kaneel
  • 4 kaneelstokjes voor de versiering
  • 2 eetlepels sinaasappelsiroop
  • 4 snedes peperkoek

tiramisu-met-sinaasappel-en-kaneel

 

Bereiding

 

  • Schil 3 sinaasappelen en verwijder ook het wit ervan..
  • Snij 8 dunne plakjes en snij de plakjes in twee.
  • Snij de rest van de 3 sinaasappels in blokjes en laat deze uitlekken in een zeef.
  • Scheid de eierdooiers van de eiwitten.
  • Klop de eierdooiers met de fijne kristalsuiker stevig op tot een wit mengsel en voeg daaraan de mascarpone, de sinaasappelsiroop en de gemalen kaneel toe.
  • Voeg de opgeklopte eiwitten hier voorzichtig aan toe.
  • Opmaken in een glas door op de bodem een snede peperkoek te leggen, daarna de schijfjes sinaasappel rond het glas of de schaal plaatsen met de blokjes sinaasappel in het midden en daarbovenop het mascarponemengsel. Enkele uren koud wegzetten, het liefst 12 tot 24 uur.Opdienen met bovenop een stukje sinaasappel, een kaneelstokje en peperkoek.
 

Tips

ZOEKEN

quel est le secret du tiramisù ?