Tiramisu met gebakken kersen en kirsch

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 20  minuten

Rusttijd :

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 g mascarpone Galbani
  • 80 g fijne kristalsuiker
  • 3 eieren
  • 250 g kersen uit pot of uit de diepvries
  • 50 g boter
  • 2 eetlepels kirsch
  • 3 eetlepels kersensiroop
  • 8 madeleines/p>

tiramisu-met-gebakken-kersen-en-kirsch

 

Bereiding

Laat de kersen uitlekken of ontdooien.
Laat in een pan de boter smelten, doe daarna de kersen erin, roeren en 5 min laten koken, voeg daarna de kirsch toe en laat afkoelen.
Scheid de eierdooiers van de eiwitten.
Klop de eierdooiers samen met de suiker stevig op tot een wit schuim en voeg de mascarpone en de kersensiroop eraan toe.
Voeg de opgeklopte eiwitten hier voorzichtig aan toe.
Opmaken in een glas of een schaal door op de bodem de kersen te leggen, daarna de madeleines langs de randen te zetten met hier bovenop de mascarpone. Enkele uren koud wegzetten, het liefst 12 tot 24 uur.
Opdienen met enkele kersen en een streepje kersensiroop.

Tips

ZOEKEN

quel est le secret du tiramisù ?