Tiramisu met clementines en zoete specerijen

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 15  minuten

Rusttijd : 12 uren

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 g mascarpone Galbani
  • 80 g fijne kristalsuiker />3 eieren
  • 4 clementines
  • 6 snedes peperkoek
  • 2 koffielepels peperkoekkruiden

tiramisu-met-clementines-en-zoete-specerijen

 

Bereiding

Snij twee snedes peperkoek in kleine blokjes.
Scheid de eierdooiers van de eiwitten.
Klop de eierdooiers met de fijne kristalsuiker op tot een wit schuim en voeg daaraan de mascarpone en de specerijen toe.
Voeg de opgeklopte eiwitten hier voorzichtig aan toe.
Opmaken in een glas of schaal door op de bodem de snedes peperkoek te leggen met daarop de partjes clementine langs het glas of de schaal en ten slotte het mascarponemengsel. Enkele uren koud wegzetten, het liefst 12 tot 24 uur.
Serveer met blokjes peperkoek en bestrooi met een beetje specerijen.

.

Tips

ZOEKEN

quel est le secret du tiramisù ?