Tiramisu met aardbeiensnoepjes

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 10  minuten

Rusttijd : 12 uren

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 g Mascarpone Galbani
  • 80 g fijne kristalsuiker
  • 3 eieren
  • 100 g aardbeienschuimpjes
  • 100 g verse aardbeien
  • 1 eetlepel aardbeiensiroop
  • 8 zandkoekjes

tiramisu-met-aardbeiensnoepjes

 

Bereiding

1) Snij de verse aardbeien in kleine stukjes.
2) Breek de zandkoekjes in grove stukken.
3) Scheid de eierdooiers van de eiwitten.
Klop de eierdooiers met de fijne kristalsuiker stevig op tot een wit schuim en voeg daaraan de mascarpone, de aardbeiensiroop en de verse aardbeien toe.
5) Voeg voorzichtig het opgeklopte eiwit toe.
6) Opmaken in een glas of schaal door op de bodem de gebroken zandkoekjes te leggen met hier de aardbeienschuimpjes omheen en daarop de mascarpone met aardbeien. Enkele uren koud wegzetten, het liefst 12 tot 24 uur.
7) Opdienen met de aardbeienschuimpjes en verse aardbeien.

Tips

ZOEKEN

quel est le secret du tiramisù ?