Tiramisu met roze litchees

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 15  minuten

Rusttijd : 12 uren

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 g Mascarpone Galbani
  • 80 g fijne kristalsuiker
  • 3 eieren
  • 300 g verse litchees
  • 2 eetlepels rozenwater met of zonder alcohol
  • 4 verse frambozen
  • 10 cl water
  • 100 g fijne kristalsuiker
  • 8 roze lange vingers (boudoirs)

tiramisu-met-roze-litchees

 

Bereiding

1) Schil de litchees, verwijder de pitten en snij ze in twee.
2) Was de frambozen en laat ze uitlekken.
3) Doe in een pan water en 100 g suiker om er een siroop van te maken, breng aan de kook en laat afkoelen.
4) Scheid de eierdooiers van de eiwitten.
5) Klop de eierdooiers met de fijne kristalsuiker stevig op tot een wit schuim en voeg daaraan de mascarpone en het rozenwater toe.
Voeg de opgeklopte eiwitten hier voorzichtig aan toe.
7) Opmaken in een glas of schaal door op de bodem de in de siroop gedompelde lange vingers (boudoirs) te leggen, daarna de litchees en daarbovenop het mascarponemengsel. Enkele uren koud wegzetten, het liefst 12 tot 24 uur.
8) Opdienen met een framboos bovenop.

Tips

ZOEKEN

quel est le secret du tiramisù ?