Het originele Italiaanse recept

Er zijn veel varianten van tiramisu, maar de echte tiramisu wordt gemaakt
op basis van koffie. De bereiding is heel gemakkelijk: volg de gids !

Bereidingstijd : 20 minuten

IngrediŰnten voor 6 personen :

  • 500 g mascarpone Galbani
  • 5 eieren
  • 5 eetlepels kristalsuiker
  • 40 Lange vingers (boudoirs)
  • 2 kopjes sterke, ongezoete koffie
  • 2 eetlepels Marsala (Italiaanse dessertwijn)
  • bitter, niet gezoet cacaopoeder

Scheid de eierdooiers van het eiwit. Klop de eierdooiers op met de suiker tot een wit schuim. Voeg de mascarpone toe, goed mengen. Klop de eiwitten op en voeg ze voorzichtig aan het mengsel toe. Meng vervolgens de afgekoelde koffie en de marsala in een diep bord en doop de lange vingers hier kort in. Schik de helft van de lange vingers op de bodem van een schaal (ovenschaal), bedek met de helft van het mengsel, leg daarop de rest van de lange vingers en eindig met de overschot van het mengsel. Laat minstens 3 uur afkoelen (ideaal 12 uur). Bestrooi de tiramisu net voor het serveren met cacaopoeder. Geniet van "la Dolce Vita"!


Ontdek al onze tiramisurecepten