Echte Italiaanse tiramisu

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 15  minuten

Rusttijd : 6 uren

Ingrediënten voor 6 personen

  • 500 g mascarpone Galbani
  • 5 eieren
  • 5 eetlepels suiker
  • 40 lange vingers (boudoirs)
  • 2 kopjes sterke, ongezoete koffie
  • 2 eetlepels Marsala (dessertwijn uit Italië)
  • Bitter, niet gezoet cacaopoeder

echte-italiaanse-tiramisu

 

Bereiding

1) Scheid de eierdooiers van de eiwitten. Klop de eierdooiers met de suiker op tot een wit schuim.
2) Voeg hieraan de mascarpone toe en meng goed. Klop de eiwitten op en voeg ze voorzichtig toe aan het mengsel.
Meng vervolgens de afgekoelde koffie en de marsala in een diep bord en dompel de lange vingers (boudoirs) hier kort in.
4) Leg de helft van de koekjes op de bodem van een schaal (bijvoorbeeld een gratineerschaal), bedek ze met de helft van het mengsel, leg vervolgens de rest van de koekjes erop en eindig met de rest van het mengsel.
5)Ten minste 3 uur (ideaal 12 uur) laten rusten in de koelkast.
6) Bestrooi de tiramisu vlak voor het opdienen met cacaopoeder.
7) Geniet van "la Dolce Vita"!

Tips

ZOEKEN

quel est le secret du tiramisù ?