Boomstam van ijstiramisu

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 20  minuten

Rusttijd : 12 uren

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 g mascarpone Galbani
  • 200 g fijne kristalsuiker
  • 6 eieren
  • 9 lange vingers (boudoirs)
  • 150 g bitter cacapoeder
  • 25 cl sterke koffie
  • 5 cl Amaretto

boomstam-van-ijstiramisu

 

Bereiding

Scheid de eierdooiers van de eiwitten.

Meng de koffie met de amaretto.
Klop de eierdooiers met de fijne kristalsuiker stevig op tot een wit schuim, voeg daaraan de mascarpone toe en klop nog even verder om een homogeen mengsel te krijgen.

Voeg voorzichtig het opgeklopte eiwit toe.

Bekleed uw boomstamvorm met folie en let goed op dat er geen vouwen in zitten.

Giet de helft van het tiramisumengsel in de vorm en leg in het midden een in koffie gedompelde lange vinger. Herhaal deze handeling voor de hele lengte van de vorm.

Giet daarna de rest van het tiramisumengsel erop, zodat de boomstamvorm goed gevuld is.

Laat 3 uur in de koelkast staan en leg dan de rest van de in koffie gedompelde lange vingers (boudoirs) op de boomstam.

Zet daarna ten minste 12 uur in de diepvries om een goed koud ijs te krijgen.

Bestrooi de boomstam vlak voor het opdienen met bittere cacao.

Tips

ZOEKEN

quel est le secret du tiramisù ?