Aardbeitiramisu en verse munt

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 20  minuten

Rusttijd : 12 uren

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 g Mascarpone Galbani
  • 16 lange vingers (boudoirs)
  • 500 g aardbeien
  • 3 eieren
  • 10 cl fruitsap
  • 3 eetlepels kristalsuiker
  • 10 cl Grand

aardbeitiramisu-en-verse-munt

 

Bereiding

Was de aardbeien en snij ze in vier. Scheid de eierdooiers van het eiwit. Meng de eierdooiers met de kristalsuiker, wanneer het mengsel wit begint te worden en zich verdubbelt in volume, de mascarpone en de helft van de Grand Marnier toevoegen.
2) Blijf alles goed mengen met een mixer gedurende enkele minuten, tot een licht en homogeen mengsel ontstaat. 3) Klop het eiwit goed op, voeg een snufje zout toe en voeg dit alles zachtjes toe aan het mengsel, voeg tenslotte de verse munt toe. 4) Dompel de lange vingers (boudoirs) in fruitsap en de rest van de Grand Marnier, en plaats ze onderaan het doorzichtige bord. Vul de rand van het glaasje met aardbeien en bedek de lange vingers (boudoirs) met het resterende fruit.
5) Giet het mengsel over de aardbeien en laat minstens 3 uur afkoelen, ideaal 12 tot 24 uur. Overgiet het geheel, net voor het serveren, met de bosvruchtencoulis.

Tips

ZOEKEN

quel est le secret du tiramisù ?